Marušić: Iako su poslali specijalce, nećemo se pomjeriti s graničnog prijelaza

Predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji ZHK i član Vijeća branitelja Federacije BiH Vlado Marušić nam je kazao da su i specijalci došli na granične prijelaze, ali da nemaju namjeru ulaziti u konflikte.

“Bilo je očekivano da rezolucija neće dobiti većinu, sve nam je to poznato. Dobili smo podršku SDP-a, Demokratske fronte i HDZ-a 1990, dok drugi nisu glasali za rezoluciju”, kazao je Marušić za Klix.ba.

Dodao je da branioci čekaju na Bijači i Gorici, ne pomjeraju se, te da to ne namjeravaju ni nakon što su specijalci došli.

“Onaj ko spremi specijalce na branitelje mora znati da je izgubio rat. Vi znate kako završavaju diktatori. Riječ je o državi za koju smo dali naše živote, a naši suborci koji su se dočepali prava nigdje ih nema, u mišjim rupama su. Takva je naša zbilja”, ističe Marušić.

Prema njegovim riječima, branitelji se ne namjeravaju pomjeriti sa graničnih prijelaza, te da je sve stvar procjene.

“Mi ne želimo ulaziti u konflikte sa specijalcima kojima smo mi dali palice u ruke. Nama su zamazali oči tako što su nam kazali da ćemo se sastati sa predstavnicima vlasti kako bi radili na određenim tačkama, ali to je sve na dugom štapu, nisu oni spremni istini pogledati u oči”, rekao je.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*