Najteža beba na svijetu, ima osam mjeseci i 17 kilograma

Najteža beba na svijetu je osmomjesečna djevojčica Chahat Kumar iz Punjaba u Indiji.
Djevojčica je teška 17 kilograma što je nekoliko puta više od njenih vršnjaka, odnosno njena kilaža je kao kod prosječnih četverogodišnjaka.

Doktori su zbunjeni zbog njene prekomjerne težine, ali i njenog stalnog rasta. Ne znaju koji je uzrok djevojčicinog izraženog apetita. Roditelji ove djevojčice kažu da ona mora da jede stalno, a ako joj ne daju da jede ona počinje da plače bez prestanka.

Njena majka Rina objašnjava da su prije Chahat, imali sina koji je umro.

“Zabrinuta sam za njeno zdravlje”, priča Rina i dodaje da Chahat jede četiri puta više hrane nego djeca njenog uzrasta.

Chahat Kumar rodila se s prosječnom težinom, ali u dobi od četiri mjeseca počela se naglo debljati. Njeni roditelji žele da, bez obzira na težinu, ima normalno djetinjstvo i da se igra s drugom djecom.

Porodična doktor je siguran da rast i debljanje kod djevojčice Chahat mora da se riješi.

“Ovo je prvi slučaj koji sam vidio u svom životu, gdje težina djeteta tolika, a prošlo je samo četiri do pet mjeseci nakon rođenja”, rekao je   zabrinuti doktor Vasudev Sharma. On je pojasnio da nije moguće utvrditi uzrok prekomjernog apetita i debljanja jer je previše masti u tijelu i ne može se adekvatno obaviti test krvi.

“Mi smo to pokušali mnogo puta. Njena koža je tako teško i još uvijek nemamo dijagnozu za njeno stanje”, rekao je doktor.

Doktor Sharma je preporučio porodica da posjeti specijalistu u državnoj bolnici u Amritsar, ali sistem zdravstvene zaštite ove porodice nema tu mogućnost.

 

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*