Pripreme za EP: Počelo okupljanje nogometnih bh. kadeta u Zenici

Nogometni ‘U-17’ reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su počeli da se okupljaju u Trening centru NSBiH u Zenici, gdje će se pripremati za evropsko prvenstvo koje će biti održano od 3. do 19. maja u Hrvatskoj.

Selektor Sakib Malkočević očekuje da će do kraja dana ekipa biti kompletirana.

– Radit ćemo u pripremnom periodu u Zenici na taktičkom planu i analizirat ćemo protivnike, gledati utakmice kako bismo igrače upoznali s njihovim kvalitetima. Znamo šta nas očekuje tamo i moramo razgovarati s ovim momcima, te ih što bolje spremiti za nastup na evropskom prvenstvu – rekao je Malkočević.

Smatra da su pred ekipom kvalitetni mečevi te da mladići moraju imati odgovoran pristup.

– Drugu godinu za redom smo ostvarili uspjeh i plasman na veliko takmičenje. Igrači moraju pristupiti odgovorno jer ovo je prilika i za njhovu ličnu afirmaciju, ali i za promociju našeg fudbala i države. Možda nas smatraju autsajderima, ali i prošle godine je bilo tako pa smo ostvarili pobjedu i tijesno izgubili dva susreta. Pred nama su zahtjevne utakmice – pojasnio je selektor.

Bh. kadeti će sutra obaviti jedan trening a za petak je zakazana pres-konferencija, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*