BIHAMK: U gradskim centrima pojačan promet vozila

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Vozače upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra, kao i na učestale odrone.

Zbog radova na asfaltiranju na regionalnom putu R-445 Ilijaš-Podlugovi, saobraćaj je obustavljen na području Malešića do 07 sati. U funkciji su alternativni pravci.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena, tokom dana, mogu se očekivati na magistralnom putu M-5 Ripač-Vrtoče (Ripač-Dubovsko, 08-16 sati).

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima ovoga jutra zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*