Obilježeni 25.godišnjica formiranja Druge manevarske čete policije “Partizan” i Dan MZ Stari grad

Udruženje građana Demobilisani policajci 1992-1995 „MANEVARAC“  je povodom obilježavanja 25. godišnjice formiranja II manevarske čete policije “Partizan“, kao i Dana MZ Stari grad organizovalo obilježavanje ovih važnih datuma.

Obilježavanje je otpočelo postrojavanjem bivših pripadnika SJB Tuzla 1992. godine, kao i porodica šehida – poginulih boraca II manevarske čete policije SJB Tuzla 1992. godine i ARBiH polaganjem cvijeća na spomen ploče poginulim i II manevarskoj četi policije”Partizan”  SJB Tuzla.

Nakon smotre i polaganja cvijeća prisutnima se obratio bivši načelnik SJB Tuzla 1992. godine Mehmed Bajrić.Istakao je da su branioci Tuzle danas zaboravljeni i da postrojavanjem dobrovoljaca, kao i te 1992. godine pokazujemo da ćemo istrajati u nastojanjima da se ovakvi datumi ne zaborave.

Na svečanosti se obratio i član Predsjedništva Udruženja “Manevarac” Nedim Altumbabić koji je spomenuo protekla ratna  vremena,te se zahvalio  svima koji su došli i dali svoj doprinos da se istorija ne zaboravi.

Nakon protokolarnog dijela u JU OŠ “Centar”  održana je svečana akademija uz prigodan program koji su održali učenici pomenute škole.

Svečanost je nastavljena u prostorijama udruženja “Manevarac”Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*