Amica Educa i Centar za socijalni rad realizuju projekat “Porodična grupna konferencija”

Udruženje „Amica Educa“ je u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad Tuzla, u maju 2016. godine počelo sa implementacijom projekta pod nazivom „Porodična grupna konferencija“.

„Porodična grupna konferencija“ je inovativni model rada sa porodicama sa djecom u krizi, koji pomaže porodici da prepozna i pokrene vlastite resurse u rješavanju porodičnih poteškoća.

Tokom prve projektne godine održano je 10 porodičnih konferencija iniciranih od strane Centra za socijalni rad, za ukupno 121 dijete, roditelja, članova šire socijalne mreže i profesionalaca.

Osim Centra za socijalni rad Tuzla, u drugu projektnu godinu se uključuje šest škola sa područja Tuzle u proces iniciranja „Porodičnih grupnih konferencija“ i primjenu ovog modela u vaspitno-obrazovnoj praksi: O.Š. Kiseljak, O.Š. Bukinje, O.Š. Miladije, O.Š. Kreka, O.Š. Pazar i srednja Ekonomsko-trgovinska škola. U periodu od 26.-28. aprila, završena je edukacija predstavnika/ca škola.

Projekat je finansijski podržan od strane IN Fondacije – fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece  i mladih u BiH.

(RTV 7) 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*