Obilježavanje Dana majki: Humanitarna akcija razmjene igračaka

U drugoj sedmici  mjeseca maja obilježava se Dan majki – dan posvećen majčinstvu koji ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena još od 1865. godine. Danas se obilježavanje ovog datuma u čast majki i majčinstva proširio i u cijeloj Evropi.

Po prvi puta ove godine, Udruženje „Zemlja djece u BiH“ u okviru programa „Budi muško“ želi ovom datumu posvetiti dužnu pažnju kroz akciju razmjene igračaka i humanitarnog darivanja. Naime, planirano je da volonteri iz „Budi muško kluba“ koji je osnovan unutar Udruženja „Zemlja djece u BIH“ vode akciju na način da budu domaćini prilikom razmjene igračaka. Akcija je zamišljena na način da roditelji 3 igračke nježno korištene donesu na štand u Udruženju „Zemlja djece u BiH“  a za uzvrat ce dobiti 3 igračke drugog djeteta. Cilj akcije je olakšati roditeljima odgoj djece u potrošačkom društvu i istražiti s čime se druga djeca zanimaju.

Akcija je planirana za 11.05.2017. godine na stadionu „Telex“ od 11h – 14h.

Šta je potrebno za sudjelovanje u akciji?
1. Veliko SRCE
2. Prozirna vrećica s 3 igračke za razmjenu s drugom djecom
3. 1 igračka za darivanje u humanitarne svrhe
Akcija je namijenjena:
* Roditeljima koji žele obogatiti kolekciju igračaka svoje djece;
* Roditeljima koji su dobili drugo dijete suprotnog spola;
* Roditeljima koji žele ograničiti budžet za kupovinu novih igračaka.
HUMANITARNO DARIVANJE za cilj ima razvijati društvenu odgovornost i humanost kod djece od malih nogu. Iz Udruženja mole roditelje da se dogovore s djecom i izaberu jos 1 igračku iz svoje kolekcije i daruju u humanitarne svrhe djeci koja žive  u izbjegličkom kampu Špionica i romskom naselju Kiseljak, gdje djeluje udruženje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*