Široki Brijeg osvajač Kupa BiH

Ekipa Širokog Brijega osvojila je Kup Bosne i Hercegovine nakon što je slavila protiv Sarajeva poslije boljeg izvođenja penala (4:2).

Sam početak utakmice donio je agresivnu igru ekipe Sarajeva, a prvu pravu i veliku priliku gledaoci su mogli vidjeti u 17. minuti kada je Crnkić na asistenciju Hebibovića uspio promašiti nemoguće, odnosno s sedam-osam metara na prazan gol šutirao pored gola.

Nakon toga, u 29. minuti Sarajevo je postiglo pogodak, međutim sudija je signalizirao ofsajd te je slavlje gostujućih igrača bilo uzaludno. Pred odlazak na pauzu, Sarajevo je imao još jednu priliku, ali je udarac Hebibovića odbranio Bilobrk.

U drugom poluvremenu tempo igre je malo opao, a gosti iz Sarajeva s iz skoro prve prilike poveli. Igrala se 65. minuta kada je Bralić srušio Mihojevića u kaznenom prostoru, a sudija Jakupović je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Amer Bekić koji je pogodio za vodstvo Bordo ekipe.

Do kraja meča nije bilo gotovo niti jedna prava prilika kako bi se rezultat promijenio, a to je značilo i odlazak na penale.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*