sajam

Sajam zapošljavanja TK posjetilo oko 4.000 nezaposlenih, 15 osoba odmah dogovorilo radni angažman

JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla, uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih – YEP, danas je održala Sajam zapošljavanja 2017.

Sajam je organizovan u cilju stvaranja uslova za direktan kontakt nezaposlenih lica i poslodavaca, stvaranja prilike za međusobno upoznavanje, razgovor, razmjene podatke, a sve u svrhu selekcije i zapošljavanja najboljih kandidata.

Na Sajmu zapošljavanja 2017. učestvovalo je 47 poslodavaca sa područja Tuzlanskog kantona sa oko 1.000 otvorenih radnih mjesta. Poslodavce je posjetilo oko 4.000 tražilaca zaposlenja, a njih oko 2.300 je ostavilo svoje biografije i očekuju poziv na intervju.

Najveću korist na Sajmu ostvarilo je 15 osoba koje su dogovorile datum zasnivanja radnog angažmana.

Kroz razgovor sa poslodavcima i posjetiocima zaključeno je da su zadovoljni organizacijom i ishodom Sajma i poručuju da Sajmove treba organizovati mnogo češće. Nekoliko poslodavaca istaklo je da nezaposlenim osobama nedostaje obuka u vezi pristupa poslodavcu, predstavljanja svojih vještina u najboljem svjetlu. Stoga, njihova preporuka Službi za zapošljavanje jeste da pažnju usmjere u tom pravcu, a nezaposlenim osobama savjetuju konstantan rad na razvoju i unapređenju vještina.

Rezultati Sajma bit će praćeni u narednih 6 mjeseci, kako bi se znao konačan broj zaposlenih.

(RTv7)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*