Održan sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja

U Gradskoj upravi Tuzle održan je sastanak Organizacionog odbora za komemorativno obilježavanje 25. maja u Tuzli. Sastanku su, pored predstavnika gradskih službi, prisustvovali i predstavnici gradskih preduzeća, ustanova, te predstavnici porodica nevinih žrtava. Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje je potrebno provesti, kako bi se obezbijedili svi neophodni komunalni, tehnički i bezbjedonosni uslovi za uspješnu realizaciju komemorativnog obilježavanja tragedije na Kapiji.

U skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Tuzla o komemorativnom obilježavanju 25. maja (Sl. glasnik Općine Tuzla“ broj 5/3) u  Tuzli će se, u četvrtak, 25. maja 2017. godine, održati komemorativno obilježavanje posvećeno sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata. U skladu sa navedenom Odlukom, komemorativno obilježavanje vršit će se odavanjem pošte i polaganjem vijenaca, te na druge primjerene načine. Na sjednici je utvrđen Program komemorativnog obilježavanja, posvećenog sjećanju na žrtve zločina na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata

Za sve građane Tuzle, 25. maj je Dan žalosti, još od 25. maja 1995. godine. Građani i Gradska uprava još od 1995. godine, na dostojanstven način, posebnim  komemorativnim obilježavanjem 25. maja, njeguju sjećanje na nevine žrtve ratnog zločina.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*