Fantastični Thiem eliminisao Nadala!

Dominic Thiem napravio je najveće iznenađenje na Mastersu u Rimu eliminisavši Rafaela Nadala u četvrtfinalu poslije brobe u dva seta – 6:4, 6:3.

Austrijanac se tako revanširao Špancu za poraze u finalima Barcelone i Madrida ovog proljeća.

Dominic Thiem tako je došao do drugog trijumfa u šest odigranih mečeva protiv četvrtog tenisera planete,

23-godišnji igrač sastaće se u borbi za finale sa boljim iz duela Novak Đoković – Juan Martin Del Potro, koji je na programu od 21 čas.

Dominic Thiem odlično je otvorio meč, pošto je već u prvom gemu došao do brejka.

Prepoznatljivom agresivnom igrom mladi Austrijanac nastavio je da pravi velike probleme Špancu, a u petom gemu napravio je još jedan brejk, za vođstvo od 4:1.

Do kraja seta Nadal je uspio da vrati jedan izgubljen servis, što nije bilo dovoljno za preokret, pa ga je sedmi teniser planete dobio sa 6:4.

Početak drugog seta obilježila je velika borba, a igrači su u prva dva servis gema sigurno sačuvala svoje servise.

Austrijanac je u trećem gemu uspio da priprijeti Nadalu, ali nije imao šansu za brejk. U više navrata na semaforu je bilo izjednačenje (40:40), ali je ipak Španac bio smireniji i poveo sa 2:1.

U narednom gemu, Thiem mogao je da prelomi meč, ali je propustio dvije uzastopne brejk lopte.

Ipak, propuštena prilika da oduzme servis gem Nadalu nije omelo Thiema koji je uz malo problema dobio šesti gem na meču.

Ono što nije uspio u prethodnom gemu Nadala, Austrijanac je uspio u sedmom gemu drugog seta. Odličnom igrom sa osnovne linije sedmi teniser svijeta potpuno je neutralizovao prepoznatljivu igru Španca.

Na brejk loptu Thiem je odigrao par odličnih forhenda, na šta Rafa nije imao odgovor, 4:3.

Stegla se ruka dvadesettrogodišnjeg tenisera u gemu u kojem je trebao da potvrdi brejk. Sjajnom igrom Španac je uspio da dođe do dvije brejk lopte 15:40.

Međutim, Thiem je imao spreman odgovor, a ponovo su u prvi plan došli forhendi Austrijanca, koji su bili nepogriješivi.

Do kraja gema Nadal je imao još jednu brejk loptu, ali je i to Thiem uspeo da spasi i da na kraju dobije veoma važan gem, 5:3.

Imao je Španac dvije gem lopte da smanji na 5:4 i tako ostane u meču, ali je sedmi igrač svijeta agresivnom igrom sa osnovne linije došao velike pobjede i najvećeg iznenađenja u dosadašnjem dijelu turnira.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*