Fudbaleri Slobode poraženi su u subotu na domaćem terenu

Fudbaleri Slobode poraženi su u subotu na domaćem terenu u okviru 9. kola Lige za prvaka BiH od FK Krupa rezultatom 1-3.

Sloboda je dobro otvorila utakmicu i već u 8. minuti Efendić prijeti golmanu gostiju, a u 23. minuti Hairlahović je imao priliku pogoditi mrežu Krupe, međutim Kutić je bio na zadatku. Krajem prvog dijela utakmice gosti preko Koljića dolaze do prednosti od 0-2 što je bio rezultat prvog dijela utakmice.

Najprije Koljić koristi slabu intervenciju Muminovića te pogađa za 0-1 u 43. minuti, a u sudijskom vremenu  prvog poluvremena isti igrač odličnim udarcem  glavom pogađa za 0-2.

Sloboda se vraća u utakmicu golom Todorovića koji u 69. minuti postiže pogodak za 1-2, nakon čega se igra u potpunosti preselila ispred gola Kutića, ali nedostajala je završnica.

U 85. minuti, gosti preko Redžića postižu svoj treći gol i postavljaju konačan rezultat Sloboda 1 Krupa 3.

Nakon posljednje utakmice na domaćem terenu tokom sezone 2016./2017.  Vlado Jagodić,  šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla bio je razočaran načinom na koji je završena sezona na Tušnju.

-Mnogo mi je žao što smo ovako završili ovu našu polusezonu ovdje na Tušnju. Nije mi to bio cilj i ja sam upozoravao igrače da je Krupa neugodna ekipa i ako ne uđemo u utakmicu onako kao protiv Radnika da možemo imati problema. Dozvoliti da u poluvremenu primimo dva gola u posljednje tri minute veliki je luksuz. Tražio sam od igrača da u prvih 10 do 15 minuta drugog poluvremena probamo smanjiti rezultat i da pokušamo  napraviti zanimljivu utakmicu. Mi smo u tome uspjeli i mislim da se utakmica lomila pri rezultatu 1:2, ali trebalo je malo više odlučnosti, ali i malo sreće. Treći gol je slomio ono malo nade što smo gajili, ali šta možemo, ja ću čestitati Krupi, kazao je Vlado Jagodić i dodao da je danas Sloboda realno zaslužila izgubiti utakmicu jer fudbaleri nisu bili u izdanju u kakvom znaju biti na Tušnju.

Trener FK Krupa, Slobodan Starčević smatra da su obje ekipa omogućile dinamičnu utakmicu koja je vrijedna Premijer lige.

-Moj kolega Jagodić i ja kazali smo da ćemo u utakmicu ući rasterećeno i smatram da smo posebno u prvom dijelu pružili jednu dinamičnu utakmicu koja je vrijedna Premijer lige, a pogotovo Lige za prvaka BiH tako da se ne može postiditi nijedan trener. Mi smo imali malo više sreće, pa samo na pauzu otišli sa dva gola prednosti. Sretno samo zavšrili utakmicu, zadovoljni smo i presretni i u takvoj atmosferi dočekujemo Sarajevo koje će u Krupu doći rasterećeno i mislim da će to biti još jedan praznik fudbala u našem malom mjestu, rekao je Slobodan Starčević, šef stručnog štaba FK Krupa.

Nakon 9. odigranih utakmica Lige za prvaka BiH Sloboda sa 43. boda zauzima 5.  poziciju na tabeli, a posljednju utakmicu igra 28. maja u Mostaru protiv HŠK Zrinjski koji je nakon 9. kola prvoplasirana ekipa BH Telecom Premijer lige.

FK Sloboda: Muminović, Škahić, Salihović, Efendić, Ordagić, Lazevski, Tandir, Stjepanović, Hairalhović, Zec, Kalezić.

FK Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Barić.

FK SLOBODA

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*