Suosnivač Twittera: Internet je pokvaren, izvinite ako smo izazvali Trumpovu pobjedu

“Izvinite”, rekao je Williams zbog osjećaja odgovornosti u vezi sa Trumpom. Također, suosnivač Twittera kaže kako je u vrijeme razvoja platformi kao što je Blogger i spomenute društvene mreže koju Trump toliko voli, smatrao kako će sve to promijeniti svijet na bolje.

“Nisam bio upravu. Twitterova uloga u tome (pobjeda Trumpa) je bila loša. Ukoliko je tačno da Trump ne bi pobijedio da nije bilo Twittera, onda se izvinjavam”, rekao je Williams.

Podsjećamo, Trump je u martu kazao kako mu društvena mreža omogućava direktnu vezu sa ljudima i da bez nje ne bi pobijedio Hillary Clinton.

Williams je zaključio kako internet nagrađuje osobe koje se odluče na ekstremno ponašanje te se Twitter ponaša kao cesta kojom se ljudi voze kako bi posmatrali saobraćajne nesreće.

On trenutno radi na Mediumu, platformi koja bi mogla suziti spamerske, lažne i loše sadržaje na poznatoj društvenoj mreži.

S druge strane, direktor Twittera Jack Dorsey tvrdi da društvena mreža zapravo pomaže zajednici da Trumpa drži odgovornim.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*