Sljedeće sezone smanjuje se broj stranaca u klubovima Premijer lige BiH sa šest na četiri

Pod predsjedavanjem prvog potpredsjednika Milorada Sofrenića danas je u Sarajevu održana 9. redovna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Zbog privatnih obaveza predsjednik Elvedin Begić bio je odsutan kao i član Izvršnog odbora Ranko Vučković.

Na sjednici je bilo prisutno 13. članova Izvršnog odbora, kao i član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz.

Nakon diskusija jednoglasno su usvojeni zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 8. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 3. maja, zatim informacije o aktivnostima iz Operativnog plana aktivnosti.

Također, usvojene su informacije o pripremnim aktivnostima za utakmicu “A” selekcije, BiH — Grčka, izvještaj selektora kadetske reprezentacije sa Evropskog prvenstva u Hrvatskoj uz pohvale za ostvarene rezultate na prvenstvu jer je nedostajao samo jedan pogodak za prolaz u naredni krug takmičenja te informacija o aktivnostima ostalih reprezentativnih selekcija.

Usvojen je prijedlog smanji broj stranaca u klubovima Premijer lige sa šest na četiri te da organizaciju finalnih utakmica Kupa preuzima NSBiH.

Prvenstvo u narednoj sezoni počinje 22./23. jula, a završava 20. maja.

Ljetni registracioni period 2017. godine će trajati od 01. juna do 21. jula.

Usvojena je i informacija o održavanja tradicionalne manifestacije Izbora najboljih nogometaša u svim kategorijama, koje je na rasporedu 2. juna u 19.30 sati.

Članovi Izvršnog odbora oštro su osudili svaki oblik neprimjerenog ponašanja na nogometnim terenima i daju punu podršku nadležnim organima Saveza u rješavanju pokrenutih postupaka.

Na narednoj sjednici Izvršnog odbora bit će izvršena detaljna analiza izvještaja navedenih organa, a na osnovu utvrđenih činjenica bit će usvojene odgovarajuće odluke i zaključci.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*