Fudbaleri Ajaxa održali minutu šutnje za žrtve terorističkog napada u Manchesteru

Fudbaleri Ajaxa prije treninga na stadionu Friends Arena večeras u Stockholmu, gdje će se sutra u finalu UEFA Evropske lige sastati sa Manchester Unitedom, održali su minutu šutnje za žrtve terorističkog napada u Manchesteru, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon minute šutnje, ekipa Ajaxa je obavila posljednji trening uoči sutrašnjeg meča. Finale Evropske lige između Ajaxa i Manchester Uniteda igra se u srijedu od 20.45 sati.

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) danas je saopćila da će prije sutrašnjeg finala Evropske lige biti održana minuta šutnje za žrtve terorističkog napada u Manchesteru.

U saopćenju UEFA-e se navodi da će ceremonija otvorenja finalnog meča koji će se igrati u Stockholmu biti skraćena zbog terorističkog napada u Manchesteru.

Policija je ranije danas potvrdila da je osumnjičeni za napad u Manchesteru 22-godišnji britanski državljanin Salman Abedi. U saopćenju britanske policije se ne navodi više detalja o osumnjičenom.

Podsjetimo, sinoć je pred kraj koncerta pop zvijezde Ariane Grande u Manchester Areni odjeknula jaka eksplozija u kojoj su poginule najmanje 22, a ranjeno 59 osoba. Britanska policija provodi istragu o tom slučaju, a jutros je saopćeno kako je riječ o terorističkom napadu kojeg je izveo bombaš samoubica.

Teroristička organizacija ISIS preuzela je odgovornost za sinoćnji napad u Manchesteru.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*