FUCZ: Potragu za nestalim mladićima nastavljamo kada to dozvole vremenski uslovi

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas su nastavili potragu za dvojicom mladića koji su nestali nakon što su u nedjelju, 21. maja na magistralnom putu M-16 automobilom sletjeli s puta u rijeku Vrbas u općini Jajce.

Nakon što su timovi pretražili to područje, ponovo će se pretražiti u drugom smjeru.

Prvi tim je odradio potragu, a kako nestale osobe nisu pronađene, danas se nastavilo sa detaljnom potragom koja podrazumijeva potragu vizuelno i čakljama, što zahtijeva puno vremena i angažiranje većeg broja ljudi.

Zbog mutne vode i smanjene vidljivosti, te nemogućnosti zarona i ugrožavanja vlastite sigurnosti, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite obučeni za spašavanje na vodi i pod vodom, u dva tima od po četiri čovjeka, današnju potragu nastavili su sa čamcima i krenuli od rejona od mosta za Zdaljevac prema lokaciji gdje je automobil sa nesretnim mladićima sletio s puta u rijeku Vrbas. Vrši se sondiranje svako pola metra sa čakljama, a kako je voda u ovom dijelu duboka, potraga se odvija otežano.

Kako se u popodnevnim satima u jednom dijelu voda izbistrila pripadnici ronilačkog tima FUCZ odlučili su da ponovo zarone.

Pripadnici ronilačkog tima FUCZ i danas će nastaviti potragu sve dok im to vremenski uslovi i prilike na terenu budu dozvoljavali.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*