Potpisan Ugovor o saradnji između Ambasade Savezne Republike Njemačke i arTz festivala

 

U Sarajevu je u Ambasadi Savezne Republike Njemačke potpisan ugovor o saradnji između navedene Ambasade i festivala savremene umjetnosti arTz.

Ambasada Republike Njemačke će na ovogodišnjem arTz Festivalu, koji će se održati od 27.-30.juna podržati savremeno teatarsko ostvarenje “Portrait Explosiv” reditelja Branka Šimića, koje je rađeno u okviru festivala “Kultur Kraas Festival” Hamburg. Na arTz festivalu biti će upriličeno i potpisivanje ugovora o saradnji između Kultur Kraas Festival Hamburga i arTz Festivala Tuzla.

”Jačanje kulturnih veza sa zemljama Evropske Unije je jedan od osnovnih ciljeva i prioriteta arTz Festivala. Izuzetnu zahvalnost dugujemo Saveznoj Republici Njemačkoj i njihovom predstavništvu u BiH na podršci i izvanrednoj saradnji.” – poručuje Azra Husarić, PR festivala arTz.  Na radnom sastanku u Ambasadi Republike Njemačke ugovor su potpisali direktor arTz Festivala Rusmir Krdžalić i Susanne Mattis po ovlaštenju Nj.E.Ambasadorice Christiane Hohmann.

Predstava “Portrait Explosiv” biti će upriličena 28.06.2017. godine u okviru 4.arTz Festivalai u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

(RTv7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*