“Colonia” više ne postoji: Energična Indira Levak započela solo karijeru

Indira Levak, pjevačica hrvatske pop dance grupe “Colonia” krenula je u solo karijeru, a po svemu sudeći sastav osnovan prije 21 godinu prestaje da postoji.

U kratkom saopćenju objavljenom na službenom Instagram, ali i novom Facebook profilu pjevačica je to potvrdila.

– Dragi moji, već dugo razmišljam o solo karijeri, vrijeme je da okrenem smjer prema novim koordinatama koje sam sama odredila i realiziram neostvarene želje i snove. “Colonia” je divan period moje pjevačke karijere, moje historije, hiljade koncerata i hitova kojima sam dala svoj neizbrisiv pečat, a koje su dio mene kao umjetnice, zauvijek. Sada ću kao INDIRA, zajedno s timom divnih kreativaca moju prepoznatljivu energiju usmjeriti na svježe ideje i želje moje vjerne publike, kojoj sam zahvalna na podršci i ljubavi. Ništa se ne mijenja kada su u pitanju naša druženja i pjevanje uglas, život je sada, plešimo i dalje zajedno na mom putu pozitive i radosti! Od sada sve informacije o koncertima pratite na novoj facebook stranici Indira Icolonia Forza. Ljubi vas vaša Indira!, stoji u izjavi Indire Levak.

Podsjetimo, “Coloniju” su osnovali Indira Levak, Boris Đurđević i Tomislav Jelić. Ime Colonia potječe od rimskog naziva za Vinkovce, grad u kojem su odrasli Boris i Tomislav. Za dance muziku su se opredijelili zato što su Boris i Tomislav radili kao DJ-evi po klubovima. Prvi album grupe prodan je u 36 hiljada primjeraka, drugi u 42 hiljade, a treći u više od 60 hiljada primjeraka.

Prvo je bend prije tri godine napustio Tomislav Jelić, a sada je došlo do novog razlaza. Grupa je izdala 12 studijskih albuma, a posljednji “Feniks” objavljen je prije dvije godine.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*