Ambasador Kube za BiH: Ekonomska saradnja je prioritet u bilateralnim odnosima

Tokom susreta ministar Crnadak i ambasador Ferrer su razgovarali o bilateralnim odnosima dvije zemlje kao i o aktuelnim zbivanjima na međunarodnoj političkoj sceni.

Ambasador Ferrer je tokom razgovora upoznao ministra Crnadka da će se sutra susresti sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirkom Šarovićem i naglasio da Kuba želi da ekonomsku saradnju definiše kao prioritet u bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Ambasador Ferrer je upoznao ministra Crnadka da je Kuba pozvala delegaciju Bosne i Hercegovine da uzme ućešće na Međunarodnom privrednom sajmu u Havani koji će biti održan u novembru 2017. godine i koji predstavlja najveći privredni događaj na teritoriji Latinske Amerike i Kariba.

Ministar Crnadak je sa sagovornikom razmijenio mišljenje o mogućoj posjeti kubanskog ministra vanjskih poslova Bruna Rodrigueza Parrile, te iskoristio susret da i zvanično uputi pismo sa pozivom kubanskom ministru da posjeti BiH do kraja tekuće godine.

Tokom razgovora, ministar Crnadak je upoznao ambasadora Republike Kube sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i regionu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*