Javne konsultacije o Nacrtu Strategije o unapređenju položaja starijih osoba u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike , u saradnji s Populacijskim fondom Ujedinjenih naroda (UNFPA) – Odjeljenjem za ekonomska i socijalna pitanja Sekretarijata Ujedinjenih naroda (UN DESA) i relevantnim institucijama svih nivoa vlasti iz Federacije BiH, pripremili su Nacrt Strategije o unapređenju položaja starijih osoba u Federaciji BiH (2018-2027).

S ciljem osiguranja što šire uključenosti vladinih i nevladinih organizacija u izradu navedenog strateškog dokumenta,  Ministarstvo za rad i socijalnu politiku će provesti proces javnih konsultacija na nekoliko lokacija širom Federacije Bosne i Hercegovine .U Tuzli će se javna rasprava sprovesti  09. juna/lipnja 2017. godine  u hotelu Tehnograd, s početkom u 10.00 h.

Cijeneći da je riječ o veoma važnom strateškom dokumentu koji se bavi problemima osoba starije životne dobi u Federaciji BiH i koji nastoji ponuditi konkretna i adekvatna rješenja istih, Ministarstvo poziva sve zainteresirane vladine i nevladine institucije i organizacije da se uključe u ovaj proces javnih konzultacija, te svojim komentarima i prijedlozima daju plodan doprinos njegovom poboljšanju.

Komentari i prijedlozi na tekst Nacrta Strategije, koji će biti dostupan i na web stranici Ministarstva (www.fmrsp.gov.ba), mogu se dostaviti  elektronskim putem na e-mail info@fmrsp.gov.ba najkasnije do 16. lipnja/juna 2017. godine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*