Grad Tuzla za brže i efikasnije rješavanje otvorenih pitanja investitora u BiH

Početkom ove sedmice u Sarajevu je održan  radni sastanak predstavnika Savjeta investitora Federacije BiH i Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), na kojem su učestvovali i predstavnici Grada Tuzla. Povod za ovaj susret su razgovori o aktivnostima koje se sprovode na jačanju kapaciteta Saradničke mreže ka bržem i efikasnijem rješavanju otvorenih pitanja investitora u BiH s kojim se susreću u svom poslovanju.

Svrha uspostave Mreže je stvaranje mehanizma za identificiranje i što brže rješavanje otvorenih pitanja investitora da bi se omogućio rast i razvoj kompanija u BiH, a time i doprinos održivom ekonomskom razvoju lokalne zajednice. Svake godine Saradnička mreža se širi kroz uključivanje novih članica. Osnivanjem i aktiviranjem rada Savjeta za investitore FBiH, u aprilu ove godine, dodatno je ojačan kapacitet i kvalitet Saradničke mreže te uspostavljena potpunija koordinacija i saradnja institucija federalnog, kantonalnog i lokalnog nivoa u oblasti investiranja u kojem učestvuje i Grad Tuzla.

Program Postinvesticione podrške investitorima (Aftercare) pokrenula je FIPA 2013. godine uz pomoć Međunarodne finansijske korporacije (IFC) članice Grupacije Svjetske banke, uspostavljajući institucionalnu saradnju na svim nivoima vlasti u BiH kroz Saradničku mrežu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*