Jednomjesečni pritvor za Nermina Tahirovića (32) iz Tuzle

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Nermina Tahirovića (32) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici MUP-a TK su 12. juna 2017. godine kod osumnjičenog pronašli vreću sa 14 manjih pakovanja sa oko 670 grama opojne droge marihuana (Cannabis-Sativa) pripremljene za dalju prodaju.

Naime, prilikom kontrole saobraćaja na dijelu puta u tuzlanskom naselju Miladije pripadnici MUP-a TK su uočili parkirano vozilo u kojem je bio osumnjičeni i u to vrijeme držao vreću u rukama. Obzirom da su prepoznali Tahirovića, koji je ranije osuđivan za isto krivično djelo, pratili su vozilo koje je osumnjičeni pokrenuo. Kada se policijska patrola približila njegovom vozilu, osumnjčeni je izbacio vreću, koju su policajci ubrzo pronašli. Nakon toga je po usmenoj naredbi Općinskog suda Tuzla izvršen pretres vozila i osumnjičenog.

Pripadnici MUP-a TK su obavili kriminalističku obradu i vještačenje pronađene droge, te je osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu je i dalje u toku.

(TužilaštvoTK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*