Žuti meteoalarm: U BiH danas ekstremno visoke temperature

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postepeno povećanje oblačnosti. Poslijepodne i u večernjim satima bit će s lokalni pljuskovima i grmljavina u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne. Izdao žuto upozorenje na ekstremno visoke temperature zraka.

Padavine mjestimimično mogu biti i intenzivnije, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar će bit slab do umjerene jačine zapadnog i sjevernog smjera, a na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna većinom između 25 i 31, na jugu do 33 stepena.

Za područje Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Trebinja Meteoalarm je izdao žuto upozorenje na ekstremno visoke temperature zraka koje je na snazi za danas. Žuto upozorenje je izdato za Bihać i Prijedor, ali zbog mogućnosti grmljavine i povremenih pljuskova.

Ovo upozorenje izdaje se za vremenske prilike koje nisu neuobičajene, ali se građani pozivaju na oprez zbog moguće izloženosti meteorološkim rizicima.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*