Državno prvenstvo u stonom tenisu do 21 godine održano u Tuzli

Proteklog vikenda održano je Državno prvenstvo u stonom tenisu do 21 godine u Tuzli na kom su učešće uzeli takmičari iz cijele BiH.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Luka Mihailović iz Stonoteniskog kluba Banja Luka dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Elda Šehić iz Stonoteniskog kluba Spin 2012 iz Sarajeva.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto je zauzeo Marko Vučijak iz Mostara dok su treće mjesto podijelili Siniša Marčetić iz Borca Banja Luka i Edin Gutić iz Stonoteniskog kluba Kreka iz Tuzle.

U ženskoj konkurenciji drugo mjesto je osvojila Nedžma Mulalić iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” iz Ilijaša dok su treće mjesto podijelile Marija Gnjatić iz Prijedora i Harisa Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” iz Ilijaša.

Na državnom prvenstvu pored pojedinačne konkurencije igralo se još u konkurencijama mješovitih parova gdje su naslov prvaka zauzeli Luka Mihailović i Snežana Marković, drugi su bili Gutić Edin i Hasečić Alemka, dok su treće mjesto podijelili Nikola Mihailović i Šehić Elda sa Pavlom Puzigaćom i Marijom Gnjatić.

U konkurenciji muških parova najbolji su bili Dino Čizmić i Siniša Marčetić. Drugo mjesto su zauzeli Luka i Nikola Mihailović, dok su treće mjesto podijelili Luka Matković i Marko Vučijak sa Edinom Gutićem i Mirzom Hanićem.

U konkurenciji ženskih dublova najbolje su bile Ajla Salkić i Amra Silić, dok su druge bile Snežana Marković i Elda Šehić. Treće mjesto podijelile su Harisa Mešetović i Nedžma Mulalić i Alemka Hasečić i Marija Gnjatić.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*