BiH, Srbija, Makedonija i Crna Gora tražiće od EU ukidanje rominga

Ministri zaduženi za telekomunikacije iz BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije postigli su danas dogovor da Evropskoj komisiji upute pismo u kome traže da se odluka o ukidanju rominga u zemljama EU proširi i na ove četiri zemlje.

U toku dana trebalo bi da bude usaglašen sadržaj i tekst pisma koje će biti upućeno potpredsjedniku Evropske komisije za jedinstveno digitalno tržište Andrusu Ansipu. Pismo će potpisati ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, ministar ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić i ministar za informaciono društvo i administraciju Makedonije Damjan Mančevski.

Ljajić je rekao da su se ministri četiri zemlje “za pet minuta” telefonom dogovorili o realizaciji ove inicijative. Dodao je da je slična inicijativa pokrenuta prije dvije godine, ali da ona tada nije prihvaćena.

Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija su prije tri godine potpisale sporazum o međusobnom snižavanju cijena rominga, zahvaljujući kojem se već tri godine postepeno snižavaju cijene usluga rominga u regionu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*