Ministar Bukvarević opet pozvao borce na dijalog

U današnjem saopćenju za javnost federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je jos jednom izrazio žaljenje što su borci još jednu noć proveli pred zgradom Vlade FBiH i pozvao njihove predstavnike na dijalog i institucionalno rješavanje problema.

Dalje se navodi da ministar Bukvarević svakodnevno ima komunikaciju sa svim boračkim kategorijama, a sve s ciljem sistemskog rješavanja nagomilanih problema boračkih kategorija koji nisu lako rješivi.

Problemi boraca su duboko utkani u bh. društvo pa je svaki potez vrlo zahtijevan i iziskuje dugotrajno razgovaranje i dogovaranje, kako bi bile izbjegnute mjere i potezi kojima bi bila povrijeđena neka od boračkih kategorija.

Demobilisani borci su najrazdijeljenija boračka kategorija, odnosno najviše udruženja boraca predstavlja upravo demobilisane borce, tako da nam je intencija da kroz Zakon o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja smanjimo broj udruženja, dovedemo do ukrupnjavanja i ujedinjavanja boračkih udruženja, posebno onih koja predstavljaju demobilisane borce. Time bi bila ostvarena reprezentativnost što bi za konačan rezultat imalo formiranje jedinstvene boračke organizacije, koja će pod svojim okriljem imati sve boračke kategorije, navodi se u saopćenju.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas će prisustvovati Skupštini Saveza demobilisanih boraca FBiH, koji ima preko 70.000 demobilisanih boraca.

Ranije, ministar Bukvarević prisustvovao je Skupštini Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Skupštini Ratnih vojnih invalida FBiH i  Danu Zlatnih ljiljana u Travniku, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

(Vijesti.ba/RTV7))

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*