Ramljak: Iduće sedmice sastanak sa dobavljačima u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas se u Sarajevu sastao sa povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za “Agrokor” Antom Ramljakom. Na sastanku je istaknuto da rješavanje situacije u BiH trenutno predstavlja prioritet.

Ramljak je nakon razgovora izjavio kako nije tajna da je situacija u Bosni i Hercegovini njegov prioritet, s obzirom na to da postoje određeni problemi sa dobavljačima.

“Sada kada smo uspjeli stabilizirati finansiranje “Agrokor” grupe, mislim da ću mnogo više vremena posvetiti stanju u Bosni i Hercegovini. Siguran sam da ćemo uspjeti naći pozitivno rješenje. Imamo na vidiku rješenje situacije”, rekao je Ramljak.

Napomenuo je da je za sljedeću sedmicu zakazan sastanak sa dobavljačima u BiH.

“Situacija u BiH je nešto na šta treba obratiti pažnju, ali nije toliko kritična da bi se pričalo o velikom otpuštanju ljudi”, rekao je Ramljak.

On je apelovao na strpljenje i neophodni mir koji je, kako je kazao, svima potreban kako bi iznašli najbolje rješenje za sve.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da se danas raspravljalo o pitanju kvalitetnog nastavka saradnje i poslovanja, zadržavanja što većeg broja kapaciteta i broja onih koji rade u kompanijama pod okriljem “Agrokora”.

“Ono što je za nas u ovom momentu važno jeste informacija da se i dalje vrlo ozbiljno tretira pitanje BiH unutar kompletnog procesa restruktuiranja”, kazao je Zvizdić, napomenuvši da Vijeće ministara BiH aktivno na tome radi.

Ramljaku je ovo treća posjeta Sarajevu u svojstvu povjerenika Vlade Republike Hrvatske za “Agrokor”.

Javnost u Hrvatskoj proteklih dana uznemirila je izjava predsjednika Uprave Konzuma Slavka Ledića da će u toj zemlji doći do otpuštanja radnika i zatvaranja od 80 do 100 prodavnica Konzuma.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*