Voz od Sarajeva do Mostara kasnio više od sat vremena, zbog vrućina se iskrivile šine

Voz koji vozi od Sarajeva do Mostara, večeras je kasnio više od sat vremena, od bh prijestolnice do grada na Neretvi. Razlog su visoke temperature, zbog kojih su se iskrivile šine.

Voz na putu od Sarajeva do Mostara stajao je više od sat vremena u blizini Konjica, dok se problem nije sanirao. Razlog tome, kako su nam djelatnici Željeznica FBiH pojasnili, jeste to što su se iskrivile šine uslijed visokih temperatura. Ovo je za Anadolu Agency (AA) kazao jedan od putnika, koji je iz Sarajeva krenuo za Mostar u 16.45, te stigao tek oko 20:00 sati.

Inače, Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine su 8. juna ove godine redovni putnički promet uvele brzi putnički voz Sarajevo-Čapljina-Sarajevo i lokalni putnički voz Sarajevo-Konjic-Sarajevo.

Putnici za Čapljinu su, nakon dugo vremena, 8. juna krenuli vlakom sa sarajevske željezničke stanice prema jugu. Koliko se radi o značajnoj prometnici posvjedočila je činjenica da je tim povodom upriličena prigodna svečanost kojoj je nazočio i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Novalić je tada kazao da je jako dugo analizirao javne kompanije i da je primijetio da su Željeznice, od javnih kompanija, “najbliže jednom održivom životu, najbliže su rješenju problema”. Naglasio je tada da veliku pažnju posvećuju Željeznicama FBiH, te da je njegova želja da u ovom mandatu ostave Željeznice u potpunoj ravnoteži.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*