Slab promet vozila u BiH, na granicama zadržavanja do 30 minuta

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u biciklizmu, danas u vremenu od 10.00 do 13.30 sati, saobraćaj će se odvijati usporeno na magistralnom putu M-18 Tuzla-Slavinovići-Simin Han-Požarnica-Seljublje-prijevoj Banj Brdo-granica entiteta. Vozači se mole da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog održavanja manifestacije „Sv.Ivo“ u Podmilačju danas od 06.00 do 16.00 sati, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka. U pomenutom terminu alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka.

Zbog radova se sporije saobraća na dionicama magistralnih puteva: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralnim putevima na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, do ponedjeljka 26.06. do 24.00 sata zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, sopćeno je iz BIHAMK-a.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*