Kampanja povodom Dana borbe protiv zloupotrebe droga

Udruženje “Proslavi oporavak” danas pokreće besplatnu telefonsku liniju povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga. Od danas će biti dostupna i web-stranica www.biramoporavak.com

Na besplatni broj za pozivaoca 0800 – 28 000 građani Bosne i Hercegovine imaće priliku doznati informacije u vezi sa ovom problematikom, od štetnosti koje donosi konzumacija psihoaktivnih supstanci do opcija o mogućnostima oporavka.

Broj će biti dostupan u okviru radnog vremena, a na telefon će se javljati savjetnici za pitanja oporavka od ovisnosti uposleni u udruzenju “Proslavi oporavak”.

Pozivi su anonimni i pozivaoci ni na jedan način neće biti diskreditovani zbog problema u kom se nalaze, saopšteno je iz Udruženja.

Sam projekat pod nazivom “BIRAMOPORAVAK” je zajednička akcija koju provode organizacije civilnog društva i koji će se u slijedeće tri godine provoditi u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Poseban prioritet imaće kampanje u ruralnim područjima jer, kako smatraju iz Udruženja, ljudi u tim sredinama su još više marginalizirani i teže se odlučuju da potraže pomoć.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*