Dragan Mektić odgovorio demobilisanim borcima

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, u razgovoru za N1 je komentarisao današnji poziv demobilisanih boraca Armije Republike BiH da ih posjeti i sasluša njihove priče o, kako su kazali, najvećem kriminalu u državi.

On je za N1 pojasnio da je otvoren za razgovore uz konstataciju da se ovdje ipak moraju jasno utvrditi nadležnosti. Najavio je da će razmotriti mogućnost odlaska kod boraca jer, kako je ocijenio, zaslužuju pažnju.

”Bilo kojem pojednicu, grupi – bilo to iz reda Srba, Bošnjaka ili Hrvata, ja ću uvijek otići i pomoći. Ali ovdje treba vidjeti šta je čija nadležnost. Koliko znam, oni štrajkuju zbog određenih neriješenih statusnih i materijalnih prava i pitanje koliko ja tu mogu pomoći. Ali ako se radi o nekoj priči ili nekom kriminalu ili nečemu što je iz moje nadležnost, ako na bilo koji drugi način mogu da doprinesem, spreman sam razgovarati. Ako mogu pomoći”, ispričao je ministar Mektić za N1.

Najavio je da će se vrlo brzo konkretno izjasniti o eventualnoj posjeti borcima.

”Vidjeću, nije nikakav problem. Ljudi su tu, štrajkuju i zaslužuju i da im se posveti određena pažnja. Nisam u toku svega toga, vrlo brzo ću se konkretno izjasniti”, poentirao je on.

Podsjećamo, borci su danas pozvali ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića da ih posjeti kako bi mu, kako su kazali, ponudili informacije koje posjeduju.

(RTV7/N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*