Odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću: Sud nije znao da je optuženi Amar Salihović u zatvoru Ustikolina

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je trebalo biti održano ročište u predmetu Sanjin Sefić i ostali, koje se tereti za smrt Selme Agić i Edite Malkoč i pomaganje u bijegu prvooptuženom.

Ročištu su prisustvovali optuženi Sanjin Sefić, Sara Sefić i Dino Alić, dok se Amar Salihović nije pojavio. Njegov advokat Rusmir Karkin nije imao informaciju gdje mu je klijent i kazao je da je iznenađen što se nije pojavio.

Sudu se obratio Dino Alić koji je kazao da je Salihović od 13. juna na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ-u Ustikolina za ranija krivična djela.

Suđenje je odgođeno za 17. juli u 12:30 sati kada će biti saslušano troje svjedoka.

Podsjetimo, Sanjina Sefića se tereti da je 10. oktobra prošle godine u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil Golf VI, brzinom od blizu 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće, čime je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića tereti se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedostupan organima gonjenja te time počinili krivično djelo pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*