Novi stanovi na atraktivnoj lokaciji: Tim gradnja ulaže 20 mil KM u objekat na Stupinama

U naselju Stupine u Tuzli počela je gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Ušće, pa će građani Tuzle uskoro moći da biraju stan na jednoj od najpoželjnijih lokacija. Tuzlanska firma Tim gradnja počela je prije mjesec dana gradnju objekta u kome će biti ukupno 132 stana – piše poslovni portal eKapija.

Prema riječima direktora te firme Edina Dedića, kompleks je podijeljen u dvije lamele pri čemu će jedna imati 15, a druga 8 spratova.

– Ukupna bruto površina cijelog kompleksa je oko 14.500 m2, odnosno 11.500 korisnog prostora. Pripremne radove smo počeli prije mjesec dana, a u toku je postavljanje temeljne ploče – kaže Dedić za portal eKapija.com U planu je da budući moderni objekat u tuzlanskom naselju Stupine bude završen u roku od dvije godine, a investitor planira da uloži oko 20 mil KM.

Nakon izgradnje, u ponudi će biti stanovi od 35 do 146 metara kvadratnih. Direktor firme Tim gradnja ističe i da će objekat imati dva nivoa podzemnih garaža.

– Parking ćemo graditi na dva nivoa sa ukupno 100 mjesta. Prizemlje objekta namijenjeno je za poslovni prostor i to 9 poslovnih jedinica, na ukupno 850 metara kvadratnih.

Investitor dodaje da postoji mogućnost da osim unutrašnjeg, bude izgrađen i vanjski parking, što opet zavisi od izmjena Regulacionog plana Stupine.

– Ako budu odobrene te izmjene, gradićemo i parking pored objekta. Takođe, u skladu sa RP Stupine, u blizini kompleksa bi trebalo da budu izgrađeni igrališta i zelene površine, ali u sklopu drugih projekta. Ipak, definitivna odluka o tome nije još donijeta, kao i o kompletnom vanjskom uređenju kompleksa Stupine Ušće – navodi Dedić.

Radove na ovom kompleksu izvodi firma Sagra iz Gračanice, a sagovornik eKapije navodi da će se tokom cijele gradnje voditi računa o visokoenergetskim uštedama.

– Vanjska stolarija će se raditi od šestokomornih PVC profila, debljine 85 mm, sa tri stakla i tri diftunga.

Cijene stanova u budućem stambenom objektu na Stupinama biće od 1.850 do 2.150 KM po m2, što zavisi od veličine, spratnosti i orijentacije stanova.

Investitor poručuje da je riječ o jednoj od najatraktivniih lokacija u Tuzli, u čijoj se blizini nalaze sve najvažnije gradske institucije, bolnica, škole i fakulteti.

(rtv7/eKapija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*