ante_ramljak_agrokor24052017

Ramljak: Mercator i Konzum se vraćaju na početne pozicije

Povjerenik hrvatske vlade za “Agrokor” Ante Ramljak danas je kazao kako se Konzum i Mercator vraćaju na “početne pozicije kako je bilo prije spajanja”.

Ramljak je to saopštio u obraćanju medijima nakon sastanka sa dobavljačima, te je kazao da su analize pokazale da je ovo najbolja solucija za sve.

“Mercator će preuzeti svojih 83 dućana koji su bili u njihovom najmu prije spajanja sa Konzumom, a Konzum će ostati sa svojih 170 dućana koji su bili u vlasništvu prije spajanja sa Mercatorom”, kazao je Ramljak.

Pojasnio je da se u ovom slučaju radi o razdvajanju.

“Radi se o razdvajanju, vraćamo se na početne pozicije. Sve analize u ovih mjesec dana koje smo radili su pokazale da je najbolja i najisplativija solucija ta da razdvojimo Mercator od Konzuma, da se vratimo na početne pozicije i imamo dva različita formata u BiH”, dodao je Ramljak.

“To je danas prezentovano dobavljačima i sa finansijskim detaljima. Vjerujem da smo s ovim povratili povjerenje i da nastavljamo sa normalnim poslovanjem grupacije u maloprodajnom lancu”, istakao je on.

Ramljak je još istakao da neće biti naglog otpuštanja, te da će obaveze prema dobavljačima biti izmirene već u septembru.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*