Pretjerano znojenje možete zaustaviti uz jabučni ocat, sodu bikarbonu, crni čaj i limun

Međutim, postoji nekoliko prirodnih preparata uz koje je moguće smanjiti znojenje. To su jabučni ocat, soda bikarbona, crni čaj i limun.

Naime, jabučni ocat možete koristiti kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno sa nekoliko kapljica octa premažete pazuhe. Ostale dijelove tijela možete prije spavanja premazati mješavinom octa i vode. Ovo će također otjerati od vas i komarce.

Soda bikarbona, koja košta samo 1 KM, vrlo je praktična za smanjenje znojenja. Malu kutiju ove hemijske praškaste supstance možete uvijek nositi u torbi. Dovoljno je da uzmete prstohvat sode i malo vode te premažete pazuhe ili druge dijelove tijela.

Crni čaj djeluje kao prirodni dezodorans zbog kiselina iz njegovog sastava. U pola šoljice vruće vode umočite crni čaj. Vrećice čaja izvadite nakon dvije, tri minute i ostavite da se rashlade. Zatim ih možete stavljati direktno ispod pazuha i ostaviti pet minuta da djeluju.

Još od davnina, limun je poznat kao odličan stabilizator tjelesnih mirisa zbog čega se koristi i kod pojačanog znojenja. Samo trebate premazati kritične dijelove tijela limunom, ostaviti da djeluje 15 do 30 minuta te isprati hladnom vodom.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*