Zvanično: Amer Osmanagić potpisao za FK Sloboda

Par dana prije početka prvenstva u BHT Premijer ligi, FK “Sloboda” Tuzla dobila je još jedno kvalitetno pojačanje, a riječ je o Ameru Osmanagiću koji je dogovorio uslove i danas potpisao ugovor sa Slobodom koji će ga na Tušnju zadržati naredne dvije godine.

Fudbaler koji fudbalske početke veže za crveno-crni dres igrao je za Sarajevo, Velež, Čelik, Olimpik, OFK Beograd, Zaglebie, Haugesund, Novi Pazar, a protekle sezone je igrao za Zemun gdje je upisao osam nastupa.

Nakon potpisivanja ugovora sa FK Sloboda Tuzla, 28-godišnji Osmanagić kazao je da je sretan i uzbuđen nakon povratska u svoj grad i svoj klub u kojem je napravio prve fudbalske korake.

-Moram da vam kažem da sam jako sretan i pomalo uzbuđen jer nije mala stvar vratiti se u svoj grad i u svoj klub u kojem sa započeo svoju omladinsku karijeru i napravio prve fudbalske korake. Vraćam se poslije čitavih 15 godina izbivanja i jako sam zadovoljan i sretan što smo uspjeli pronaći zajedinčki jezik i na obostrano zadovoljno sam se vratio i potpisao ugovor sa Slobodom kazao je Osmanagić i dodao da mu je iznimno drago što su Uprava kluba i trener pokazali veliki želju da igra u Slobodi.

-Drago mi je što je klub, na čelu sa upravom sa predsjednikom i sa trenerom pokazao želju da se ja vratim i da igram u Slobodi. Moja očekivanja su da najprije opravdam povjerenje koje u mene trener i klub polaže. Moje lične ambicije su da odigram najbolji fudbal koji mogu, da igram na visokom nivou i da budem u dobroj  formi jer mislim da je to najmanje što mogu pružiti klubu u kojem sam ponikao. Ovo je moj grad, moj klub i moja prilika da se nekako odužim Slobodi, kazao je Osmanagić koji je na kraju pozvao navijače da ispune Tušanj i podrže Slobodu.

-Moja poruka navijačima je jasna, Slobodu sam uvijek pratio i bilo mi je drago kada sam gledao ispunjen Tušanj. Moja poruka navijačima je da nas podrže ove sezone i da u svakoj domaćoj utakmici ispune Tušanj u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da odigramo što bolje i da opravdamo podršku navijača.

Osmanagić se sinoć priključio trenizima Slobode, a u toku je završavanje papirologije i potrebne dokumentacije kako bi mogao bi zaigrati u nedjelju protiv Širokog Brijega u okviru 1. kola BHT Premijer lige.

(FKSloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*