Usher platio 1,1 milion dolara stilistkinji jer ju je zarazio herpesom

Pjevač Usher platio je bivšoj ljubavi 1,1 milion dolara putem nagodbe nakon što ga je tužila jer je zarazio herpesom.
Prema sudskim dokumentima koje je objavio Radar Online, Usheru dijagnosticirano ovo neizlječivo stanje između 2009. i 2010. godine. U tužbi se navodi kako je pjevač imao nezaštićen odnos s njom ne rekavši joj za svoju nevolju.

Prema zakonu Califonije gdje Usher živi, svjesno prenošenje seksualne bolesti je krivično djelo. Pjevač je negirao da je nosilac ovog stanja koje nije opasno po život, uprkos zelenkastom iscjetku koji izlazi iz njegovog penisa, navodi se u sudskim dokumentima.

Njegovoj partnerici je kasnije dijagnosticiran herpes s vaginalnim čirevima i groznicom. Usher još nije dao zvaničnu izjavu o ovom slučaju.

Usher je i u periodu između 2011. i 2012. godine platio medicinske troškove u iznosu od 2.754 dolara kada ga je njegov ljekar informisao ženu da je on nosilac bolesti. Pjevač se zarazio u vrijeme kada se razvodio od Tameke Foster koja ga je ostavila jer je varao. Foster ga nije zarazila ovom bolesti.

U tužbi žena navodi kako osjeća da su joj tijelo i zdravlje uništeni, preživjela je emotivni stres i da je u velikoj depresiji zbog saznanja da ne postoji lijek.

Svaka šesta osoba u dobi između 14 i 49 godina zaraženo je herpesom koji se može prenijeti oralnim, analnim i vaginalnim putem. Virus se može prenijeti i kada nema vizuelnih znakova.

 

(Vijesti.ba / Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*