Vujošević ne zna za poraz: BiH slavila protiv Portugala

Bosna i Hercegovina je danas na turniru “Trofej Makedonije” igrala sa Portugalom, a pobjedu od 63:58 su slavili Zmajevi.

Bosna i Hercegovina je kao i na jučerašnjem meču sa Holandijom u prvoj četvrtini bila slabiji protivnik, te su Portugalci na prvi odmor otišli sa prednosti od pet poena razlike.

U drugom periodu, izabranici Duška Vujoševića se bude, te prelaze u vodstvo i na poluvrijeme odlaze sa rezultatom 36:29.

Zmajevi su u trećoj četvrtini uspjeli povećati prednost, te su u posljednjnu četvrtinu ušli sa prednosti od devet poena razlike, odnosno rezultat nakon ovog djela igre je iznosio 53:44 u korist BiH.

Da će posljednja četvrtina ostati veliki problem za BiH i pod palicom Duška Vujoševića, pokazalo se i u ovom meču. Selekcija Portugala je stigla prednost Zmajeva te su sredinom četvrtine prešli u vodstvo, ali bh. košarkaši su smogli snage, te preokrenuli rezultat i na kraju slavili pobjedu od 63:58.

Najefikasniji igrač na susretu bio je Silva sa 21 ubačenim poenom, jednom asistencijom i dvije oduzete lopte. U selekciji Bosne i Hercegovine odličan meč je pružio Hasandić koji je ubacio 15 poena, uz šta je dodao tri skoka i dvije oduzete lopte.

Vrijedi istaći da na ovom susretu nije nastupao Renfroe koji je u jučerašnjem okršaju sa Holandijom bio najbolji igrač susreta.

Bosna i Hecegovina – Portugal 63:58

(Scsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*