Počinje Premijer liga BiH, Sloboda sutra u Širokom

Nakon što su u četvrtak i posljednji nogometni predstavnici Bosne i Hercegovine okončali evropske nastupe, okreću se domaćem prvenstvu koje počinje ovog vikenda utakmicama prvog kola Premijer lige u sezoni 2017/18.

Nova premijerligaška sezona počinje danas utakmicom između Radnika i Krupe, a isti dan svoj meč odigrat će Mladost i Vitez.

U nedjelju, 23. jula od 19 sati na ”Koševu” će biti odigran derbi kola između Sarajeva i Zrinjskog. Bit će zanimljivo vidjeti ko je u ovom trenutku spremniji i koliko su odlasci i dolasci u klub utjecali na ova dva tima.

Zrinjski je ostao bez nekoliko bitnih igrača koji su u prošloj sezoni ”plemiće” odveli do titule prvaka BiH, ali sigurno je da se Mostarci nadaju dobrom početku sezone i povoljnom rezultatu protiv ljutog rivala.

S druge strane ”bordo” tim se pobjedom protiv aktuelnog prvaka želi iskupiti svojim navijačima za neuspjeh u Evropskoj ligi, te započeti ligu na najbolji mogući način.

Zanimljiv meč u subotu će biti odigran i na stadionu ”Pecara” gdje će Široki tražiti pobjedu protiv tuzlanske Slobode.

Pitanje je koliko je poraz Širokog od škotskog Aberdina na ovom stadionu uticao na moral u ekipi Gorana Sablića, a meč protiv Slobode sigurno neće imati lak posao s obzirom da su Tuzlaci već dugi niz godina respektabilna ekipa.

Povratnik u elitu bh. nogometa – banjalučki Borac, prvi ispit u društvu najboljih imat će na svom terenu protiv zeničkog Čelika.

Viceprvak Bosne i Hercegovine Željezničar, koji je također u četvrtak okončao evropske nastupe porazom od 2:0 u gostima kod švedskog AIK-a, prvu ovosezonsku utakmicu igrat će u ponedjeljak, 24. jula na stadionu ”Grbavica” protiv novog premijerligaša GOŠK-a.

Željezničar je krajem prošle sezone ostao bez nekoliko bitnih igrača, ali protiv GOŠK-a na svom terenu je veliki favorit. Ipak, trenutni igrački kadar kojim Slavko Petrović raspolaže nije širok, tako da je realno očekivati da će nova imena ubrzo početi pristizati na ”Grbavicu”.

Raspored susreta:

– subota, 22. jula:
Radnik – Krupa (17.00)
Mladost – Vitez (17.30)

– nedjelja, 23. jula:
Sarajevo – Zrinjski (19.00)
Borac – Čelik (19.30)
Široki – Sloboda (21.00)

– poendjeljak, 24. jula:
Željezničar – GOŠK (20.30).

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*