BHT Premijer liga BiH: Zrinjski savladao Sarajevo na Koševu

Sarajevo je u okviru prvog kola BHT Premijer lige na Koševu ugostilo ekipu Zrinjskog, a Plemići su u ovom susretu slavili pobjedu sa 2:1.

Zrinjski je mnogo bolje ušao u prvo poluvrijeme, što su i krunisali u 5. minutu susreta, a strijelac pogotka bio je Bilbija.

Plemići su i nakon pogotka nastavili napadati, a Jović i Todorović su imali odlične prilike da povise rezultat, međutim iste nisu iskoristili.

Sarajevo do prve prilike pred golom Pirića stiže tek u 34. minutu, kada odličnu šansu promašuje Hebibović.

Nakon ove šanse Sarajevo je nastavilo pritiskati Zrinjski, koji se do kraja poluvremena odlučio praviti probleme Bordo ekipi preko kontra napada.

Hrabra igra Sarajeva u posljednjih deset minuta prvog poluvremena, krunisana je u sudijskoj nadoknadi.

Naime, Nakon sumnjive situacije u kojoj su učestvovali Rahmanović i Katanec, Petrović je pokazao na bijelu tačku, a Velkoski preuzima odgovornost i pogađa za poravnanje rezultata na Koševu, te se sa rezultatom 1:1 otišlo na odmor.

Zrinjski je u drugo poluvrijeme ušao nešto agilnije, a odlične igre mladog Ćavara definitivno mnogo znače Plemićima.

Naime, ovaj igrač, iako veoma mladu, sredinom drugog poluvremena odlično proigrava Filipovića, koji bježi Bekiću i matira nemoćnog Pavlovića, za novo vodstvo Zrinjskog.

Velkoski je deset minuta prije kraja susreta imao odličnu šansu, ali na kraju pogađa samo prečku gola Pirića i rezultat ostaje nepromjenjen.

Nekoliko minuta kasnije danas indisponirani Mihojević griješi, te je Jović istrčao sam pred Pavlovića, koji odličnom intervenicijom brani udarac ovog brzonogog ofanzivca, i tako otklanja opasnost od svog gola.

Zrinjski je susretu uveo u mirnu završnicu, iako je Sarajevo imalo nekoliko obećavajućih napada, ali iste nisu iskoristili.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*