Posljednji susret prvog kola PL BiH: Željezničar dočekuje GOŠK

Utakmicama prvog kola, proteklog vikenda počela je nova sezona nogometne Premier lige Bosne i Hercegovine. Posljednji meč ove runde takmičenja, biti će odigran večeras na stadionu Grbavica gdje se sastaju Željezničar i GOŠK.

Željezničar je krajem prošle sezone ostao bez nekoliko bitnih igrača, ali protiv GOŠK-a na svom terenu je veliki favorit. Ipak, trenutni igrački kadar kojim raspolažu nije širok, tako da je realno očekivati da će nova imena ubrzo početi pristizati na ”Grbavicu”.

Nakon što je ekipa Željezničara ispala u drugom pretkolu Evropske lige, Upravni odbor je u nedjelju odlučio prekinuti saradnju sa Slavkom Petrovićem, te je za novog šefa stručnog štaba Plavih sa Grbavice postavljen Admir Adžem. Adžem je na poziciji šefa stručnog štaba Željezničara bio i do prije tri godine.

GOŠK je u prošloj sezoni osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH te je na taj način ostvario plasman u elitni rang. To nije prvi put da ovaj klub nastupa u najvišem rangu bh. fudbala.

GOŠK je u Premijer ligi BiH odigrao dvije sezone pa je tada imao četiri utakmice protiv ekipe Željezničara. Plavi su slavili u sva četiri susreta.

No, jedno je sigurno, ukoliko se Željezničar želi boriti za vrh tabele, večerašnja utakmica se ne smije olako shvatiti, uprkos činjenici da je statistika na njihovoj strani.

Utakmica je na rasporedu u 20.30 sati.

Raspored susreta 1. kola:

– subota, 22. jula:
Radnik – Krupa 0:0
Mladost – Vitez 1:0

– nedjelja, 23. jula:
Sarajevo – Zrinjski 1:2
Borac – Čelik 2:0
Široki – Sloboda 2:0

– ponedjeljak, 24. jula:
Željezničar – GOŠK (20.30).

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*