Srbija: 49 posto građana podržava ulazak u EU

Svaki drugi građanin Srbije (49 posto) glasovao bi za ulazak te zemlje u EU, ako bi se sutra poveo referendum o tom pitanju, pokazalo je istraživanje javnog mijenja “Europska orijentacija građana Srbije”, koje je krajem lipnja provelo Ministarstvo za europske integracije.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da bi nešto više od četvrtine građana (27 posto) bilo protiv učlanjenja, 13 posto ne bi glasovalo, dok 11 posto ne zna što bi odgovorilo na to pitanje, prenosi Tanjug.

Anketa u kojoj je sudjelovalo 1.064 ispitanika starijih od 18 godina pokazala je vrlo visoku podršku reformama, pa tako od ukupnog broja ispitanika, njih 66 posto smatra da bi reforme, neophodne za ulazak Srbije u EU, trebalo provoditi i mimo toga, zbog dobrobiti građana i stvaranja bolje uređene Srbije.

Na pitanje što za njih predstavlja učlanjenje Srbije u EU, 17 posto građana istaknulo je da to znači više mogućnosti za zapošljavanje, 16 posto da je to put ka boljoj budućnosti mladih ljudi, 14 posto da to otvara mogućnost za slobodnije kretanje unutar granica EU, dok 12 posto smatra da bi to značilo bolje uređenje stanja u državi.
(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*