Bosna i Zrinjski direktno u Drugoj ABA ligi, Mladost, Široki i Sloboda igraju kvalifikacije

Bosna i Zrinjski će biti učesnici Druge ABA lige koja počinje ove jeseni, dok će se još tri bh. kluba kroz kvalifikacije boriti za dva mjesta u drugom rangu regionalnog takmičenja.

Rukovodstvo ABA lige je u Beogradu odlučilo i definitivno formirati drugi stepen takmičenja, a u premijernoj sezoni liga će brojati 12 klubova.

Poznato je deset učesnika i to Krka, Rogaška, Split, Bosna Royal, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid.

Preostala dva učesnika dobit ćemo nakon kvalifikacija. Na prvom kvalifikacionom turniru će igrati samo predstavnici iz BiH, a učestvovat će Mladost iz Mrkonjić Grada, Široki i Sloboda.

Pobjednik ovih kvalifikacija ide u drugo kvalifikaciono kolo u Laktašima (27.-29. septembar) gdje će igrati protiv Primorske, Vršca i Sutjeske. Dvije najbolje ekipe sa tog turnira će igrati u Drugoj ABA ligi.

Također, odlučeno je da pobjednik Druge ABA lige uđe u viši rang, dok će najslabija ekipa iz ABA lige ispasti u Drugu ABA ligu.

Kako nezvanično saznaje Klix, klubovi koji budu igrali Drugu ABA ligu morat će igrati i Prvenstvo BiH, dok će Igokea kao učesnik ABA lige biti pošteđena nastupa u prvoj fazi domaćeg prvenstva.

(Klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*