Požar iz Splitsko-dalmatinske županije stigao i do BiH

Visoke temperature na širem području Splitsko-dalmatinske županije na svom su vrhuncu, zbog čega vatrogasci gase nekoliko požara od kojih je najveći onaj na Dinari, obajvešteno je u ponedjeljak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split, a požar je stigao i do BiH.

U okolini Splita je buknuo novi požar, koji gasi desetak vatrogasnih vozila. Požar je planuo na području Rupotine, a plamen se vidi i iz grada.

Hrvatski mediji prenose da je vjetar malo oslabio, što vatrogascima olakšava posao.

U blizini vatre nalazi se desetak kuća, koje vatrogasci nastoje da zaštite.

Iz splitskog vatrogasno-operativnog centra za Hinu kažu kako je popodne požarište “više nego aktivno”, na njemu se nalazi 30 vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Sinj, Trilj, Muć i Vrlika sa sedam vozila, a pomažu im i zračne snage, koje ne smiju gasiti na miniranom području. O silini požara, dodaju, dovoljno govori i činjenica da je vatra prešla i na teritorij susjedne Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo obrane priopćilo je kako su u ponedjeljak popodne četiri kanadera gasila požar kod mjesta Pokrovnik nedaleko Drniša odakle su, doznaje se, upućeni na novo požarište u Šibensko-kninskoj županiji, na brdu poviše Tisnog.

“Na požarištu između Pokrovnika i Pakova sela kod Drniša bila su četiri kanadera jer je baš bila smjena, a gašenje su nastavila dva. Izgorjelo je oko 20 hektara makije i niskog raslinja, a na terenu je trenutno 30 vatrogasaca“, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Kanaderi su s požarišta u Drnišu oko 17 sati upućeni na novo požarište na brdu poviše Tisnog.

“Požar gasi 25 vatrogasaca, a upućena su i dva kanadera koji čekaju da se isključi struja kako bi započeli gašenje“, doznaje se iz šibenskog Centra 112.

(N1/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*