Crna Gora: Aktivni požari pod kontrolom

U Podgorici je aktivan požar u Orsima, koji je pod kontrolom, dok kod Danilovgrada gori u Zagaraču, ali poboljšanju situacije doprinosi kiša koja je jutros padala, saopštio je Direktorat za vanredne situacije MUP-a, a prenosi Radio-televizija Crne Gore.

U informaciji o stanju požara do osam sati, Direktorat navodi da su na području cetinjske opštine aktivni požari u Katunskoj nahiji, i to u Lastvi Čevskoj i na Donjoj Markovini.

Požara nema u Ulcinju, Budvi i Kotoru, dok su u barskoj opštini aktivni požari u Krajini (sela Murići, Besa i Briska). U Tivtu su aktivni požari u Solilima i Toplišu, ali su pod kontrolom.

“Tokom noći je došlo do požara između Oblatnog i Begovića, ali je brzo ugašen. U Herceg Novom aktivni su požari u mjestima Prijevor i Bjelotina”, navodi se u saopštenju Direktorata.

Podsjećaju da je švajcarski helikopter Super Puma tokom jučerašnjeg dana bio operativan na području Luštice – Zabrđe – Stojkovići – Tići.

“Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom prethodnog dana bila angažovana na gašenju požara u Orasima i Murićima.

Bugarski helikopter je tokom prethodnog dana bio operativan u Komanima (Podgorica), a u večernjim časovima se vratio za Bugarsku.

S obzirom na značajno poboljšanje situacije na terenu dva izraelska aviona tipa ‘Air tractor’ su se vratili za Izrael. Očekuje se da će se ukrajinski avion tipa ‘Antonov AN 32P’ i švajcarski helikopter ‘Super Puma’ vratiti tokom naredna dva dana”, saopštio je Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*