U Drinskom jezeru pronađeno beživotno tijelo žene

Nakon prijave građana, policija je pronašla nepoznato beživotno tijelo ženske osobe u koritu Drinskog jezera u mjestu Brodar kod Višegrada.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su postupali po prijavi građanina koji je 23.07.2017. godine u večernjim satima uočio da u koritu Drinskog jezera, u mjestu Brodar, opština Višegrad, pluta nepoznato beživotno tijelo.

Ljekar mrtvozornik je konstatovao da se radi o beživotnom ženskom tijelu, koje se već duže vrijeme nalazilo u vodi, nepoznate dobi, visine oko 160 centimetara.

Pronađeni leš je uz saglasnost nadležnog tužioca Okružnoj javnog tužilaštva Istočno Sarajevo prevezen u mrtvačnicu u Višegrad, a potom u mrtvačnicu u Istočno Sarajevo gdje će se izvršiti obdukcija radi tačnog utvrđivanja uzroka smrti i izuzimanja DNK-a za analizu i utvrđivanje identiteta leša.

Policijska uprava Foča poziva građane ukoliko imaju bilo kakvih korisnih saznanja kako bi se beživotno žensko tijelo identifikovalo, informacije prijave lično najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122 ili na broj 058/210-794.

(Vijesti.ba / Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*