Justin Bieber otkazao ostatak svjetske turneje, 14 koncerata neće biti održano

Slavni kanadski pjevač Justin Bieber je otkazao ostatak svoje svjetske turneje “Purpose” zbog “nepredviđenih okolnosti”, saopćio je njegov predstavnik.

Bieber je otkazao ukupno 14 koncerata u Aziji i Sjevernoj Americi, koje je trebao održati u naredna tri mjeseca. Otkako je krenuo na turneju u martu 2016. godine promovišući svoj album “Purpose”, pjevač je imao više od 150 nastupa. Na turneji je u prvoj polovini ove godine skupio 93,2 miliona dolara te je u prosjeku po nastupu prodao 40.000 ulaznica.

Bieber se još uvijek nije lično oglasio i objasnio svoju odluku, no, izvori iz SAD-a navode da mu je “dosta”. Ipak, u saopćenju na zvaničnoj internet-stranici se navodi da “Justin voli svoje fanove te da mrzi kad ih razočara”.

“On je veoma zahvalan i počastvovan onim što je doživio sa svojom ekipom na 150 nastupa širom šest kontinenata. Ipak, nakon pažljivog razmišljanja, odlučio je da više neće nastupati. Novac će fanovima biti vraćen na mjestima gdje su kupili ulaznice”, dodaje se u saopćenju.

Većinu koncerata je Bieber trebao održati u SAD-u, a planirano je i da nastupi u Japanu, Hong Kongu, Singapuru, Indoneziji i na Filipinima.

S druge strane, kineske vlasti su prošle sedmice zabranile Bieberu da nastupa u Kini zbog njegovog “lošeg ponašanja”.

Bieberova odluka je uslijedila nekoliko sedmica nakon što je britanska pjevačica Adele otkazala posljednja dva koncerta njene svjetske turneje zbog zdravlja, odnosno oštećenja glasnih žica.

(Vijesti.ba / Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*