Čović domaćin sastanka sa Ivanićem, Izetbegovićem, Radončićem i Dodikom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ BiH Dragan Čović potvrdio je da će sutra u Mostaru biti domaćin sastanka kome će prisustvovati članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, te predsjednik SBB Fahrudin Radončić, kao i predsjednik RS i prvi čovjek SNSD Milorad Dodik, javlja TV1.

“To je radni ručak na moju inicijativu. Razgovaraćemo o aktuelnoj političkoj situaciji i kako u narednom periodu ispuniti obaveze koje su pred nama”, rekao je Čović novinarima koje je ugostio u svom Kabinetu u Sarajevu.

Kako je najavio, sastanak je zakazan za sutra u 15.00 sati.

Na upit novinara o tome da li su odnosi bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH pogoršani u posljednje vrijeme, Čović je poručio kako ne postoji razlog da to bude slučaj, samo zato što, kako je naveo, dvije stranke imaju različita mišljenja u jednom trenutku.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH uvjeren je da će u narednih 10-ak mjeseci biti usvojene izmjene Izbornog zakona BiH.

“Bez obzira na to da li će to biti tekst koji je predložio HNS ili neki drugi tekst, uslov je da jedan narod drugom ne bira političke predstavnike”, naglasio je Čović.

Govoreći o pristupu Transportnoj zajednici, on je potcrtao da se ovaj problem mora riješiti što prije.

“Nadam se da će to biti u narednih desetak dana. Za sve u BiH je udarac jer se iz Trsta došlo bez saglasnosti o Transportnoj zajednici”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On se osvrnuo i na današnju sjednicu Predsjedništva BiH, kazavši da je, između ostalog, data saglasnost za otvaranje dva konzulata Hrvatske u Livnu i Vitezu.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*