BIHAMK: Zbog novih padavina povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog novih padavina, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog održavanja 45. Internacionalne turističke Una regate, od danas (26.07.) pa do 29.07. od 17:30 do 24 sata, biće obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u centru Bihaća. Za vrijeme obustave, vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Radovi na osvjetljavanju dijela petlje Blatuša kod Zenice izvode se danas od 08:30 do 19 sati, zbog čega će vozila na ovoj petlji (na mostu) saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Do kraćih zastoja tokom dana, dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*