U subotu počinje Ljetna škola klasične gitare „Prst“

Omladinski art centar Tuzla organizuje Ljetnu školu klasične gitare, koja će se po drugi put održati u prelijepom ambijentu Eko zone Zlača, u periodu od 29. jula do 05. augusta 2017. godine.

Ove godine prijavljeno je 20 učesnika iz regiona i Europe, a predavači su: Predrag Stanković, profesor tuzlanske Muzičke škole iz čije klase su izašli neki od najboljih gitarista nove generacije, Denis Azabagić, profesor na Roosevelt univerzitetu u Čikagu i Sanel Redžić, predavač u Erfurtu (Njemačka) i „Richard Wagner“ konzervatorijumu u Beču (Austrija).

Ljetna škola je koncipirana tako da uključuje svakodnevne individualne časove sa profesorima, zatim sportske aktivnosti, izlete u prirodu kao i dva koncerta koja će biti održana u Tuzli u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“.

Kao uvod u ovu Ljetnju školu, 29. 07. 2017. godine u 19 satiodržati će se koncert u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ na kojem će nastupitipredavači Sanel Redžić, te „Cavatina” duo u kom nastupa Denis Azabagić na gitari sa španjolskom flautisticom Eugenijom Moliner.

Za 05. 08. 2017.sa početkom u 18 sati, na istom mjestu,planiran je završni koncertmladih učesnika na kojem će oni pokazati svoje vještine stečene tokom Ljetnje škole.

Prva Ljetnja škola klasične gitare održala se prošle 2016. godine, a cilj nam je da se ova škola tradicionalno organizuje svake godine, te da jednog dana napravimo i festival klasične gitare u Tuzli.

Ljetnju školu klasične gitare „Prst“ podržali su Grad Tuzla, Ministarstvo za kulturu i sport TK, D'addario i Inter Auto u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*